Haaieneiland doet mee aan de Jonge Jury 2017

Jonge Jury Leestips 2016-2017

Star   Deze elf jeugdromans dingen mee naar de Prijs van de Jonge Jury 2017


Haaienland is gekozen als Leestip (kerntitel) voor de Jonge Jury 2017. Hiermee wordt het boek nu al gerekend tot de mooiste boeken die de laatste tijd zijn verschenen.

logo jonge juryTransparantTienduizend leerlingen van het voortgezet onderwijs bepalen in het eerste halfjaar van 2017 welke van de elf leestips het beste of het mooiste Nederlandse jeugdboek is.

Wie van deze elf kanshebbers de felbegeerde Prijs van de Jonge Jury krijgt, wordt bekendgemaakt op de Dag van de Jonge Jury, op woensdag 7 juni in Tivoli-Vredenburg in Utrecht.

Concurrentie

De elf boeken zijn allemaal nieuw, ze verschenen in de tweede helft van 2015 of in 2016. De concurrentie is hevig, er zitten grote namen bij. Dit is het complete lijstje:

Stembutton 2C – Mirjam Mous
Bloedbroeders – Helen Vreeswijk
Cyberboy – Tanja de Jonge
Free run – Annemarie Bon
Grensgangers – Aline Sax
Haaieneiland – Rob Ruggenberg
Ik zie je tussen de wolken – Maren Stoffels
Kapot – Carry Slee
Olé – Elisa Van Spronsen
Schuld – Mel Wallis De Vries
Toegang geweigerd – Danny De Vos

Winnaar

Alle vorige boeken van Rob Ruggenberg hebben ook als kerntitels deelgenomen aan de Jonge Jury. Een paar keer haalde Rob met zijn boek de finale, en in één geval won zijn boek de Prijs van de Jonge Jury. Dat was in 2013 met IJsbarbaar.

Hieronder een foto van de finale in 2015 op de Dag van de Jonge Jury in Utrecht. Toen was Robs boek De boogschutter van Hirado wel genomineerd, maar uiteindelijk won Mel Wallis de Vries.

P ALIGN=CENTER>Jonge Jury 2015

Star   De vier genomineerden van 2015. Van links naar rechts Rob Ruggenberg, Anna Woltz, Mel Wallis de Vries en Heleen Vreeswijk (een paar maanden na deze feestelijke dag is Heleen Vreeswijk helaas overleden).

Gele scheidingslijn