Haaieneiland genomineerd voor de
Prijs van de Jonge Jury 2017

Jonge Jury nominatie 2017

Star   Deze drie jeugdromans zijn voorgedragen voor de Prijs van de Jonge Jury 2017


Haaienland is genomineerd (voorgedragen) voor de Prijs van de Jonge Jury 2017. Hiermee wordt het boek nu al gerekend tot de drie mooiste jeugdboeken van 2015 en 2016.

logo jonge juryTransparantDertienduizend leerlingen van het voortgezet onderwijs stemden de afgelopen maanden op een van de honderden boeken die in die twee jaar nieuw zijn verschenen.

Wie van deze drie kanshebbers met de felbegeerde Prijs van de Jonge Jury naar huis gaat, wordt bekendgemaakt op de Dag van de Jonge Jury, op woensdag 7 juni in Tivoli-Vredenburg in Utrecht.

Concurrentie

Dit is het complete lijstje, in alfabetische volgorde:

Haaieneiland – Rob Ruggenberg
Kapot – Carry Slee
Schuld – Mel Wallis De Vries

Winnaar

Dit is de derde keer dat een boek van Rob Ruggenberg wordt genomineerd voor deze prijs. In 2013 won hij die prijs ook met IJsbarbaar.

Ook zijn vorige boek De boogschutter van Hirado werd genomineerd (in 2015), maar uiteindelijk won toen Mel Wallis de Vries.

P ALIGN=CENTER>Jonge Jury 2015

Star   De vier genomineerden van 2015. Van links naar rechts Rob Ruggenberg, Anna Woltz, Mel Wallis de Vries en Heleen Vreeswijk (een paar maanden na deze feestelijke dag is Heleen Vreeswijk helaas overleden).

Gele scheidingslijn